Solceller er en god investering

Hvis du vælger at investere i solceller, får du et anlæg og en energikilde med en forventet holdbarhed på 35 år. Investeringen er typisk tjent ind efter 7-12 år.

Det betyder, at din bolig eller virksomhed vil have adgang til gratis og klimaneutral strøm i mindst 25 år. Investerer din virksomhed i solenergi, vil besparelserne til el-udgifter dermed øge konkurrencedygtigheden og blive direkte værdiskabende, idet energiudgifterne reduceres markant.

Solarflex tilbyder desuden yderst fordelagtige garantivilkår, ligesom vi har mulighed for at tilbyde en 3. partsforsikring i anerkendt europæisk forsikringsselskab.

Økonomien i et solcelleanlæg anno 2016

Økonomien i et solcelleanlæg fra Solarflex er ”lysegrøn” og vi forventer en ca. tilbagebetalingstid på 8-11 år varierende alt efter placeringen af solcelleanlægget til faktiske montageomkostninger. Hvis vi tager udgangspunkt i et anlæg, hvor man får fuld montage og tilslutning inkluderet, så vil tilbagebetalingstiden cirka ligge på 9 år.

Vælger man selv at stå for montage vil man kunne få tilbagebetalingstiden helt ned på ca. 7 år for et anlæg, som er designet til at lave strøm i 35 år. Med andre ord, så opnår man et investeringsafkast på 10-14 % efter skat.

Hvis man vælger at få solcelleanlægget monteret af professionelle fagfolk, så vil denne udgift kunne fratrækkes 100% i håndværkerfradraget.

Her kan du studere to eksempler på den økonomiske gevinst ved et solcelleanlæg på henholdsvis 4 og 6 kWp.

PDF-4kwp
PDF-6kwp

Forhøjet støtte på 88 øre. pr solgt kwh. 

De nye regler betyder, at den el, som dit solcelleanlæg producerer, afregnes på timebasis. Med andre ord skal strømmen i princippet bruges indenfor for samme time, som den produceres. Den produktion, som din husstand ikke selv forbruger inden for samme time, bliver solgt til en forhøjet el-afregningspris på 0,88 kr. pr. kWh. Prisen er gældende i 10 år, såfremt du søger om forhøjet støtte inden 31. maj 2016.

Opspar penge i stedet for strøm


I stedet for at opspare strøm i el-nettet, som det før var muligt, opsparer du penge i banken fra salg af den strøm, som du ikke selv forbruger indenfor samme time, som den produceres. Denne opsparing er mulig grundet den forhøjede el-afregningspris, og kan bruges til at købe strøm på et senere tidspunkt, hvor dit solcelleanlæg ikke producerer tilstrækkeligt til at dække din husstands forbrug.

Fordel at investere i 2016

Der er således væsentlige fordele ved at investere i et solcelleanlæg til privat i 2016. Grundet faldende priser på paneler og invertere har Solarflex formået at opretholde den meget korte tilbagebetalingstid, som vi kender fra sidste års solcelleboom. Der er med de nye regler fastlagt et max på inverteren på 6 kw, men her i Danmark er det muligt at installere 10-12 kwp i solceller, uden at inverterens max resulterer i en nævneværdig begrænsning på den samlede produktion.

Få et uforpligtigende tilbud på et solcelleanlæg til dit hus

+45 88 17 63 63
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.