Solcelleanlæg til erhverv | Kan det betale sig?

Selv virksomheder med fuldt fradrag for el-afgift og delvist moms betaler typisk ca. 90 øre pr. Kwh, hvilket stadig er en god forretning, da udgiften for den producerede solcellestrøm typisk ligger på ca. 40 øre pr. Kwh, svarende til anlæggets anskaffelsespris sammenholdt de forventede indtægter i 25 år. Da et solcelleanlæg typisk sammensættes af flere invertere vil et anlæg kunne tilsluttes på forskellige el-målere i virksomheden. Mange virksomheder har særskilte el-målere, da det ikke er hele forbruget som fuldt ud kan fratrækkes el-afgiften.

Regler vedr. fradrag for el-afgift kan læses her på SKAT

regler-for-el-afgift

Alle el-målere i erhvervsbygninger er timeafregnet og virksomheden kan nemt rekvirere en udskrift vedrørende det timemæssige forbrug hen over året via el-forsyningsselskabet. Denne udskrift vil efterfølgende kunne bruges til at sammenholde med den forventede produktion og vil kunne lægges til grund for planlægningen solcelleanlæggets størrelse og det forventede procentvise egetforbrug hen over døgnet.

timeforbrug-virksomhed

Eternittage, ståltage, tagpap direkte mod syd er de mest rentable tagtyper og bygninger, men selv erhvervsejendomme med fladt tag vil have et fint rentabelt solcelleanlæg monteret med den aerodynamiske ballastløsning , Alu Grid fra Schletter.

Disse fladtagsløsninger laves typisk med enten et 10-15 graders ballastløsning mod syd med et mindre mellemrum imellem rækkerne eller som en 10 graders øst-vest løsning fra K2 montage systems, som giver en bred produktion ud over dagstimerne og er specielt egnet ved tagarealer med begrænset plads. Ved denne løsning er der ingen mellemrum imellem rækkerne, da panelerne ikke skygger for hinanden.

Udfyld information om jeres virksomhed og få anbefaling til hvilken solcelle løsning der passer bedst til jeres virksomhed

+45 88 17 63 63
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.